процесот на формирање ZTF

 процесот на формирање ZTF

I.  Што е ZTF?
ZTF е еден вид на формирање технологија развиена од страна Zhongtai компанијата во 2005 година, кој се апсорбира напредна технологија од домашни и меѓународни, а потоа заработи "технологија награда за иновација", со Кина ладно обликување асоцијација челик.
ZTF Карактеристики:
1) Не треба да се промени калапи во делот дефект, заштеда на околу 60% на трошоците на ролни
2) се менува тек на време се намали значително, оддел дефект не треба да се промени калапи и само се прилагоди е во ред. И тоа може да се намали надолу за производство период.
3) интензитетот на трудот за медиумите.
4) тркалаат формирање технологија, калибар е различен и поволни за X70, N80 челични ленти.
5) челични ленти На е искривена и beared повеќе разумни, да се намали Бришење помеѓу лента и ролери, и, исто така, се намали отпадот на ролери.
6) Тоа е полесно да се врати и да се приспособат ролери.
 II.  Кога се користи ZTF?
 ZTF technology is used in breakdown section and only suit to produce round pipes.
 III. What is breakdown section and what is fin-pass section?
Normally, we part the mills as forming section and sizing section.
The section before guild-frame is forming and the rest part is sizing section.
For ZTF, we divide forming section into breakdown section and fin-pass section. The part after the unit of vertical rolls is fin-pass section and before is breakdown section.
 VI. The development of ZTF technology
 The Comparation Among Four Generations of Our Pipe Forming Technology
  “ZTF-1”, “ZTF-2” , “XZTF-3” and “XZTF-4”

технологија

ZTF-1

ZTF-2

XZTF-3

XZTF-4

Метод за прилагодување

прирачник

прирачник

електричен

електричен

Ролс во делот слом

Во суштина општа употреба

Целосно општа употреба

Целосно општа употреба

Целосно општа употреба

Структура и прилагодување на

Ротирачки Хоризонтална Ролс

Не Хоризонтална Ролс

Рачно прилагодување на ротирање, отворање и затворање и укинување на горниот ролни, долниот ролни отворање и затворање на вратило. Рачно прилагодување брзо ослободување или прилагодливи душеци.

Електрични прилагоди на ротирање, отворање и затворање и укинување на горниот ролни, поместување пониски ролни opeing & затворање на седиштата на ролна. Електрични прилагодување на просторот помеѓу ролни кој е контролиран од страна на завртка.

Електрични прилагоди на ротирање, отворање и затворање и укинување на горниот ролни. Компјутерски прилагоди на накривување на долните ролни отворање и затворање на седиштата на ролна, на просторот меѓу ролни кој е контролиран од страна на завртката

Структура и прилагодување на вртење Вертикална Ролс

Рачно контрола на прилагодување за отворање и closeing, кревајќи и ротирање на специјални ролни крива.

Рачно или electromotion контрола на прилагодување на отворање и затворање, кревајќи и ротирање на специјални ролни крива.

Електрична контрола за прилагодување за отворање и closeing, кревајќи и ротирање на специјални ролни крива.

Компјутерска контрола на прилагодување за отворање и closeing, кревајќи и ротирање на специјални ролни крива.

Прилагодување на останатите Ролс во Грубо Формирање Дел

Ролки се заменува кога за производство на нова големина на цевката.

Ролни се отвораат и затвораат на вратило, рачно прилагодување на брзо ослободување и прилагодување на душеци, укинување на горниот ролни.

Ролни се отвораат и затвораат на вратило или ролна седишта, рачно прилагодување на просторот меѓу ролни кој е контролиран од страна на завртка, укинување на горниот ролни.

Ролни се отвораат и затвораат на вратило или ролна седиште. Електрични прилагодување на просторот меѓу ролни кој е контролиран од страна на завртка. Компјутерски прилагоди на укинување на горниот ролни.

Микро-прилагодување Уред за несакани Вертикална Ролс во финалето Формирање и Определувањето на големината Тема

N / A

N / A

Да

Да

Прилагодување на Ролс Позиција

прирачник

прирачник

прирачник

Компјутер

Барање за електронска контрола

ниско

ниско

висока

Високо

Точност на Ролс Позиција прилагодување

висока

висока

Високо

Високо

Операција Мапа на Ролс позиција прилагодување

Во внатрешноста на трибините

Во внатрешноста на трибините

Надвор од трибините

Надвор од трибините

Деформација на празна Edge цевки

добар

добар

подобро

подобро

Формирањето на високиот Rrecision, високиот челик одделение и дебел ѕид цевки

добар

подобро

подобро

подобро

Точност на цевки

висока

висока

Високо

Високо

трудот интензитет

висока

висока

ниско

Многу ниско

Време за замена на Ролс

долг

Кратко

Кратко

Кратко

онлајн прилагодување

нормално

нормално

добар

добар

 

модел

круг цевка

mm

квадратни цевки

mm

дебелина

mm

Работа spead

m / min

 

ERW114

Ф48-Ф114

40 × 40-90 × 90

1,5-4,5

65

Прочитај повеќе

ERW140

Ф60-Ф140

50 × 50-110 × 110

2,0-5,0

60

Прочитај повеќе

ERW165

Ф76-Ф165

60 × 60-130 × 130

2,0-6,0

50

Прочитај повеќе

ERW219

Ф89-Ф219

70 × 70-170 × 170

2,0-8,0

50

Прочитај повеќе

ERW273

Ф114-Ф273

90 × 90-210 × 210

3,0-10,0

45

Прочитај повеќе

ERW325

Ф140-Ф325

110 × 110-250 × 250

4,0-12,7

40

Прочитај повеќе

ERW377

Ф165-Ф377

130 × 130-280 × 280

4,0-14,0

35

Прочитај повеќе

ERW406

Ф219-Ф406

170 × 170-330 × 330

6,0-16,0

30

Прочитај повеќе

ERW508

Ф273-Ф508

210 х 210-400 × 400

6,0-18,0

25

Прочитај повеќе

ERW660

Ф325-Ф660

250 × 250-500 × 500

6,0-20,0

20

Прочитај повеќе

ERW720

Ф355-Ф720

300 × 300-600 × 600

6,0-22,0

20

Прочитај повеќе


Време на мислењето: Мај-29-2018
WhatsApp Онлајн Chat!